Stefans Serie-Blogg....... wow... pow...smock...

lördag 9 mars 2013

Street ART på Röda sten

 inne på röda sten, foto av Stefan Niklasson
 I Göteborg finns en fri konsthall som har levererat konst i över 10 år. Just nu visar man KONST som är sprungen ur Street Art. Utställningen är sammansatt av "Blue" det vill säga Carolina Falkholt, hon har bjudit in flera artister med förflutet inom gatukonsten, men nu har dom "klippt sig och växt upp" det är inte mycket till street art som erbjuds där inne. Det har blivit små konstnärer av dom. Jag var där för några veckor sedan och såg väldigt lite som gjorde mig glad. Att bomba en lokal med linjer känns som... jag jag vet inte...en gäspning. att måla en vägg i en färg... en gäspning till... osv. Bilderna i entrehallen kändes lite friska, ett pluss för dom. Carolina Falkolt har gjort riktigt bra Street Art, kolla gärna upp hennes måleri,  men nu när hon sätter samman konstnärer så försvinner hennes gatuspråk, och ersätts av något kulturellt gångbart.
        
 inne på röda sten, foto av Stefan Niklasson                                                                                                                        

 Utanför Röda sten i Göteborg frodas den traditionella graffitin, när jag missnöjd lämande utställningen inne på röda sten, blev det en större upplevelse att se på spraykonsten utanför. Gatukonst gör sig kanske bäst utanför den djupsinniga konstvärlden.


utanför röda sten, foto av Stefan NiklassonUtanför röda sten, foto av Stefan NiklassonUtanför röda sten, foto av Stefan Niklasson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar