Stefans Serie-Blogg....... wow... pow...smock...

lördag 13 april 2013

Bilden, det säkraste vårtecknet !!

Foto Stefan Niklasson
Beyonder text på Vänersborgs lagliga vägg.

foto Stefan Niklasson

 Gore från Trollhättan tar över ytan.


På min väg till kosnthallen i morse, stannade jag vid Ungdomens hus i Vänersborg. Jag var jakt efter vårtecken. Två grader pluss och en cool artist hittade jag. Gore från Trollhättan hade laddat sina färgburkar sedan oktober, men nu var det dags att lägga några timmar på en text.


Foto Stefan Niklasson

Foto Stefan Niklasson

Foto Stefan NiklassonUnder eftermiddagen stannade jag till igen och kan därför lägga ut bilder på det färdiga resultatet, "Gore" var relativt nöjd, men kände sig lite ringrostig. Blygsam kille... resultatet blev enormt bra tycker jag. En vass komposition, väl balanserad och med tunna klara linjer. Proffsigt. 13 år har han målat Grafitti, och den erfarenheten ser man när han jobbar. snabba rörelser, flaskan nära väggen, det låter lite när han skrapar i då och då.

Foto Stefan Niklasson


Längs med rampen har en annan, lite nyare artist lagt ut sitt vårtecken, Kimo, som jag träffade tidigare i veckan,  är också han relativt nöjd, men pratar lite om kylan som försvårar måleriet. Vi som gillar att se på måleriet, inväntar med spänning värmen och alla kommande mästervärk. Kimos bild känns ny, det är ingen självklar gammal bild som sätt upp på nytt, han söker ett personligt utryck och kanske formas det med tiden en helt egen stil.

Foto Stefan Niklasson


Utmed väggarna  möts erfarenhet och nya talanger, jag tackar för vårbilderna och ser fram emot mer.

vårfärger Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar