Stefans Serie-Blogg....... wow... pow...smock...

söndag 28 augusti 2011

Den bästa varianten


All star Superman del 1-4En av de mer läsvärda superman varianterna som kommit de senaste åren är absolut "All star Superman"
Den kom ut med tolv nummer mellan 2006 och 2008. Det här är en variant på den eviga stålmannen som sticker ut lite, här är supermans hjärna i full gång, han utvecklar och forskar, försöker lösa problem vetenskapligt, kunnande ska besegra attityd. Och vi som läser bjuds på några sköna infallsvinklar som roar och underhåller.

Grant Morrison har skrivit mycket serier, men här blommar han ut och sätter en charmig historia på plats. Frank Quitely tecknar med stor inlevelse och skapar bekanta skurkar och gamla vänner i nya skepnader. Färgläggningen är suverän av Jamie Grant och tillsammans när dessa tre så långt det går. Superman är mer än 70 år gammal och har sina givna ramar, att idag ompröva äldre grepp och ta nya tag i inkörda roller, det kräver mycket kärlek till ämnet.

All star Superman del 5-8


I All Star Superman har stålmannen själv huvudrollen, det är inte starka bikaraktärer som styr honom framåt, han söker egna lösningar och har kapacitet för det. I sin roll som Clark Kent är han lysande och bjuder på slapstick humor med stil och finess, en oscarnominering för bästa biroll är på plats. Men nu var det ju ingen film, så det blev en annan belöning. Dom fick Will Eisners pris för bästa nya fortsättningsserie.

All star Superman del 9-12


Omslagen är delikatesser, så sköna att du måste skaffa dom, teckningen, kompositionen och färgerna gifter sig till en härlig saga för ögat. Här hittar du filosofiska betraktelser, action, humor och kreatörer på sitt bästa humör. Quitely och Grant överglänser sin omgivning och skapar konstvärk du kan rama in för finväggen.

Jjag lovar dig en estetisk upplevelse och trevligt bläddrande bland levande blad om du skaffar dig "All Star Superman" Har du bara det allra minsta kärlek för stålmannen och hans värd, hittar du raskt in i hans omgivning och blir kvar tills bladen tar slut.

Betyg 5 av 5.

All star Superman av Grant Morrison, Frank Quitely och Jaime Grant. Utgiven av DC comics 2006-2008.

Serieglädje Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar