Stefans Serie-Blogg....... wow... pow...smock...

fredag 2 september 2011

Nya kryptoner


foto Stefan NiklassonSuperman New Krypton heter en samling historier som vinklar stålmannens nya värld. Kanske har ni tidigare läst om att stålmannen, i sin fästning har en glas flaska som innehåller den krympta staden kandor.
En fungerande liten stad vars innevånare kommer från Krypton, superdatorn/skurken brainiac har krympt staden och dess invånare.

Efter många år har nu stålmannen lyckats befria dom alla och de har fått normal storlek, plötsligt finns det 100 000 personer som inser att de har superkrafter, de har ju samma ursprung som superman. Nöjd med sin bedrift och glad över att få vara en av många och inte längre en unik hjälte med allt ansvar på sina egna axlar.

Problemet är att alla dess kryptoner inte har fått den helgjutna amerikanska uppfostran och därför inte prioriterar och beter sig på det sätt han förväntar sig. Det hela drar ihop sig till en hel del problem, och som läsare vill du naturligtvis veta hur det går?

Geoff Jones skriver bra och kan sitt hantverk. James Robinsson är också rutinerad, det är deras författarskap sm fångar ens intresse. Tyvärr håller inte tecknarna samma klass, det är lång rad av "nya" stjärnor som inte riktigt fyller ut manteln, färgläggningen är stundtals usel, något kapitel är ok men helheten är mager vad det gäller det eststiska. Det är är första delen i en längre svit, jag kommer nog att läsa ytterligare något nummer, men det ligger inte överst på önskelistan just nu.

Superman new krypton av Geoff Johns och James Robinsson utgiven av DC Comics 2008-09

betyg 3/5

Serieglädje stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar