Stefans Serie-Blogg....... wow... pow...smock...

fredag 5 augusti 2011

Svensk superagent


Foto Stefan Niklasson


Mikael Bergkvist har varit aktiv på nätet någr år och utvecklat sin figur Marc Saunders. Den gavs ut som serietiding under våren 2011. Det är sanslöst friskt att leverera en helsvensk serietidning med bara en serie, 108 sidor, wow!

Han har samarbetat med serieplaneten för att kunna nå ut med sin tidning, efter att ha läst lite på serieforum, förstår jag att samarbetet spruckit. Nästa nummer kan vi få vänta på, en riktig tvålopera det här.

Omslaget ser ut att vara hämtat från agent X9, och visst är det amerikaniserat med agenter, cia, amerikansk president och en kvinna inom nyhetsvärlden. Det är mycket action, många namn och relativt invecklat i början. Läsningen flyter inte riktigt, men det blir bättre längre in och det hela kan nog arta sig till något lovande. Marc Saunders har superkrafter, han är osårbar, kan flyga men kör gärna helikopter eller senaste stridsflyget, han har licens på alla vapen osv.

När man skapade stålmannen 1938 utveclades han till en figur som hade just alla krafter och därför besegrade allt. Efter några år belv det svårt att hitta på äventyr med någon som inte var sårbar, kryptonit och magi visade sig då bli användarbart för att skapa spänning. Vad ska Mikael hitta på med Marc Saunders för att skapa dramatik? Jag läser gärna vidare för att få veta det, och ser fram emot en fortsättning.

Färgsättnigen är inte tillräckligt sammanhållen utan kulörerna spretar lite inom varje sida, jag tror han skulle vinna på att dämpa koloriten, och låta bilderna tala mer. Men serien andas en frisk och ivrig ton som lockar oss framåt, här finns det utvecklingspotencial. Så kom igen var är nummer två?

Serieglädje Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar