Stefans Serie-Blogg....... wow... pow...smock...

söndag 9 december 2012

The Norseman!


the Norseman av Henrik Jonsson


Henrik Jonsson, Sveriges förste professionella DC tecknare, fortsätter att leverera på hög nivå, i maj nästa år kommer han att publicera en liten kort historia hos DC, just nu jobbar han med tidningen Suicide Squad.
 
Men skönast för oss i Sverige är att vi till hösten får läsa en Captain America och Captain Britain inspirerad superhjälte som går loss i den nordiska mytologin. Henrik Jonsson utlovar massor av action och grymma uppslag. Huvudpersonen är Rickard Nord, ett oäkta barnbarn till guden Balder. Han är ute efter hämnd för allt ont de nordiska gudarna gjort. Det blir 60 sidor serier och i framtiden kommer hjältarna att växa i antal, ett nordiskt Justice Leage börjar forma sig!!!

Hur bra låter inte det? Nu har vi alla en god anledning att längta efter hösten 2013.

sida ur kommande albumet The Norseman av Henrik Jonsson.


Henrik har preliminärt döpt sin serie till ”the Norseman” den kommer att publiceras i Sverige som sagt, men det finns även planer för publicering i USA, Henrik förhandlar just nu och vi kan bara hålla tummarna. I väntan på den kommande hjälten, så bjuder jag er på på två bilder som Henrik har skickat till mig. Tack för det Henrik och fortsätt skapa!


serieväntan Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar