Stefans Serie-Blogg....... wow... pow...smock...

söndag 31 mars 2013

Mästerliga omslag !

omslag i blom! foto Stefan Niklasson

Uti vår hage levererar för det mesta mästerliga omslag. Nr 4 2012 har det mesta, enkelhet, finess och en humor omöjlig att missa. Deras senaste omslag har varit relativt befriande från text och annan reklam. Dom skriver ut en liten slogan för varje nummer, en ordvits eller någon allitration som relaterar till innehållet. här blir dom ett föredöme. så mycket trevligare än de amerikanska serietidningarna som numera lägger en reklamremsa längst upp på sitt omslag.

Omslaget till nr 4 2012 är så bra därför att det är rent och enkelt komponerat, men innehåller ändå några finesser som man kan fånga upp vid en närmare koll. Huvudpersonen i centrum med två bifigurer i en svepande linje, Börje är ute och åker flak med ett riktigt fyllesvin, skyltarna plussar på humorn lite och bakgrunden är konturlös och väl färglagd av Anton Petterson. tillsammans med sin far får han till det riktigt bra några gånger om året, nr fyra var fullträffen 2012.

nr 5 2012


En annan godbit från förra året är naturligtvis nr 5, där är färgläggaren är i högform och vi styrs till huvudpersonens imponerande leende. En bildfiness är lamporna i taket som skapar en bakgrundslinje med djupverkan i bilden, det är snitsigt. I övrigt skapar linjer och färger att din blick dras mot huvudpersonens bekanta ansikte.

Jag tycker nog att det är den första inledande serien av Krister och Anton som förutom de sköna omslagen ger mig behållningen av tidningen. Huvudserien är alltid bra tecknad och med en skarp humor. Mycket av det andra i tidningen känns som utfyllnad. Varför inte variera sig lite och knö in några kvinnliga tecknare, Mailin Biller eller kanske Gunna Grähs.

seriefärg Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar