Stefans Serie-Blogg....... wow... pow...smock...

torsdag 27 juni 2013

Veckans applåd!

Foto Stefan Niklasson


Kulturen för oss ut i världen och in i oss själva. Kulturens olika ansikten berikar. Igår var jag och lyssnade på tre äldre herrar, den ena stod bredbent och stirrade intensivt på sin publik, varje slag på basen hade ett fokus. Bredvid honom stod en annan man och lät fingrarna glöda över strängarna. den tredje mannen var bar på överkroppen och rörde sig oavbrutet, 66 år och så mycket energi att det spreds över hela lisebergspubliken som i tusentals jublade över the Stooges och Iggy Pop. Äldre och yngre mötte upp hela västvärldens största punkikon, det var väl värt en resa till Göteborg.

Musiken tog mig under förra veckan till en annan storstad, Stockholm, förlåt Hultsfred heter visst den nya förorten där det svänger lite extra. En av mina söner tog sig med en kompis in genom grindarna. Själv svängde jag på ratten och besökte seriesveriges nya metropol, Bålsta. så heter samhället utanför Stockholm som fått en helskön kulturbyggnad. En gammal lada har tömts på kor och fyllts av idel ädel konst i serieform.

Det är värt en extra stor applåd till Lasse Åberg som ser till att vi vanliga dödliga kan få se originalsidor från Prins Valiant, Tarzan, Stålmannen, Dick Tracy, Kapten grogg och kalle Anka. timmarna bar försvann när jag strövade runt och dreglade över alla serierelaterade väggprydnader. Här blandas svenska konstnärer som gjort någon målning med serieanknytning,  med serieoriginal. Det blir en härlig upplevelse. Man bara njuter.
  

Livets basvaror i all sin enkelhet, av Lasse Åberg...   


för dig som gillar gatukonst är Banksy ett välkänt namn och begrepp.


Besök gärna Lasse Åbergs fina MUSeum, det är en kulturell upplevelse som du behöver unna dig, om du har det minsta kärlek för serier/konst. Det finns en liten shop om du är köpsugen, för egen del blev det en grillvante med en bekant symbol på. det finns ett fint Kafé där du enkelt klämmer en delikat morotskaka. men framför allt får du en anledning att applådera, tack Lasse det gjorde du bra!!!gigantiska original, prins Valiant av Hal Foster

Burne Hogart kunde en hel del...

svensk animationshistoria, kapten grogg går i land...

Don Rosa färglade sina original för hand...


Dom fick inte plats i Ladugården...

applåd Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar