Stefans Serie-Blogg....... wow... pow...smock...

onsdag 21 september 2011

Lööf vs Gohs, titelmatch


Jan lööf vs Rolf Gohs

Välkommen till titelmatchen i seriernas nostaligiska tungvikt. I ena ringhörnan har vi den firade tungviktaren med sin snabba och stilsäkra kross, han har lyft mer skrot än någon annan och med en tonsäker swing har han rört om både i kungahus och politisk ledning.

I den andra hörnan har vi den finlemmade welterviktaren som med sin tydliga och rappa vänster, knockat mer än av dom stora. Han rör sig smidigt i sveriges minsta boxarbyxor. Duckar skickligt för fiendens högerslag, parerar och levererar regelbundna rallar som tröttar ut den yngre motståndaren, och får honom till slut på rygg ...

Båda dessa gentlemän har nu lämnat sin exil och kliver in den nostalgiska ringen. Den övervägande manliga publiken jublar av längtan, äntligen ska det avgöras. Matchen kan börja.

Foto och illo Stefan Niklasson


Lööf går ut hårt med sin tunga slägga, det dallrar i skrotgården.  Gohs kontrar med en rejäls rivinigskåk, färgflagorna flyger när Lööf ramlar ner i källaren. Men han är snabbt på benen och riktar ett gorillaslag mot den tekniske posören Gohs som bredbent lockar honom nära inpå sig. Janne trollar fram en sladdrig Tarzan och Rolf hittar fantomentrikåerna. Djungelvrålet blandas med dumdumtrummor från den exalterade publiken.

Lööfs knytnävar formar rena linjer i sin jakt på den grafiska skuggboxningens mästare, svart vita fält attackerar de tydliga linjerna, kulspetspennans nattsvarta smärta mot tuschpennans småskakiga fantasi. Ringen exploderar i en serie slag, stjärmsmällar möter ljudhärmande vänsterkrokar. Snabba fötter ställs mot fantasifulla förflyttningar. Gohs slänger in en vass pyramid som distraherar sin motståndare, men ett ufo från Janne drar isär de båda.

Den sociala realismen smäller tungt över den trötta Lööf som fantasifullt försöker fösa undan Rolf med några, varulvar, cowbojsar och cirkusfolk. Men till slut avgör ett inhopp från publiken, några sanslöst ivriga skrik från Sacho möts av Felix lite försikitigare hejarop. Dom båda äntrar ringen, slänger sig mot varandra. förvånade stoppar de båda giganterna upp och stirrar på Sacho som med värdens iver fått Felix på rygg. Det är då... klockarna stannar... hjältarna tar paus och två tungor möts i en lekande bild.

Lööf och Gohs återvände till sin exil, publiken gick hem, där diskusionen fortsatte på olika forum, vem vann igentligen, och kysstes dom verkligen eller var det bara en inre bild hos betraktaren?

Seriemöte Stefan

2 kommentarer:

  1. Initierat! Full koll på dessa herrar, märker jag. Ända in i detaljer! Och underhållande skrivet.

    SvaraRadera
  2. Två kreativa män är lätt att ta till sig...
    kul att du gillade det.

    SvaraRadera