Stefans Serie-Blogg....... wow... pow...smock...

söndag 24 juni 2012

läskiga löv


album omslaget av Dennis


Skräck är gångbart, svenska serieskapare spelar med varandra om vem som kan skapa läskigaste upplevelsen bland bilder och text. Korten delas ut av redaktörer, spelarna tar sin giv och funderar över de bör hantera sina chanser. Följa schablongatan spela tryggt eller kanske bluffa lite, chansa för att kunna sticka ut. Dennis är inne på sitt andra seriealbum med Viktor Kasparsson, det är välgjort men inte mycket som överraskar.

Viktor Kasparsson är en ung man som går en mörk tid till möte. Dennis Gustafsson har tecknat fram karaktärer som fångar vår fantasi och väver en dramatisk bild av mättade färger och tung mystik.
Elaka nazister och hederliga bonnpojkar har vi sett förut, det doftar lite schablon över hela berättelsen, och jag funderar lite på om det är värt mödan när det enda som är oväntat är slutet. Att huvudpersonen hamnar i mittfältet och starka karaktärer offras för berättelsen, det kan var början på något bra, det lär säkert dyka upp mer om Viktor Kasparsson.

en av flera fina sidor..


Bildmässigt är det lysande, jag gillar både de livfulla linjerna och färgsättningen som långsamt leder oss in i en allt tätare och mörkare berättelse. Den skitiga gula tonen ligger som en rå bakgrund till historien, och milda toner i kärlek och högre kontrast i action, hantverket är på väg att bli riktigt bra. Här finns det stor utvecklingspotential. Dennis kommer tror jag att bjuda på mer, mer genomtänkta bildkompositioner, mer färgvariationer och än djärvare tusch.

Skräckens ängel är värd att läsa och lovar väl framför allt gott inför fortsättningen. Spöket på hotell Vega, kommer i alla fall att ha ett skönt omslag, se gärna hans blogg för mer info

Det jag gillar mest är miljöskildringarna, det vimlar av detaljerade rum, vardagsvackra landskap och närbilder vi får tolka själv, det gör serieläsandet till ett nöje, man bläddrar lätt och vilar ibland på detaljer som sätter smak.


Skräckens Ängel av Dennis Gustafsson utgiven 2011 av albumförlaget.

Omdöme 3/5

serieskräck Stefan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar