Stefans Serie-Blogg....... wow... pow...smock...

tisdag 20 augusti 2013

COMIQUIZ 2013

Det drar så sakta ihop sig till den årliga frågetävlingen  COMIQUIZ. Det är en uppgörelse mellan olika nordiska lag i vem som vet mest om serier. Årets upplaga som blir bättre än någonsin tidigare, tillverkas just nu under största möjliga hemlighetsmakeri. Det hela är så hemligt att man träffas varje månad på olika ställen. Comiquiz-Gruppen har hastigt tagit sig in i otillgängliga skogsområden runt Alingsås, letat sig fram mellan radhus i Ljungskile och likaså strävsamt tagits sig in i  Göteborgska trappuppgångar.


årets logga till tävlingen Comiquiz 2013. Illustration Stefan NiklassonFrågorna har växt fram mellan godisskålar, grillade korvar och välstekta hamburgare. Goa skratt har spridit sig in mellan stunder av sökande efter lämpliga bilder. Muntra diskussioner över högar av serie-samlingar, och en ordförande som försöker driva projektet framåt, medan gruppen försjunker i en skön serieklassiker.
Det hela ska till slut bli en frågetävling för dig som är intresserad av Serier.


Vad gör de båda gentlemännen på bilden? det är frågan:)

 
 Att det är roligt att tävla om serier, det är utom all tvivel. Varje år ställer många olika lag upp, från hela norden.  De tre största städerna i Sverige är representerade. Stockholm och Malmö turas om att vinna, medan Göteborg chillar, myser en stund, skickar runt frågorna inom laget, käkar lite popcorn, dricker saft och slutligen ringer in sina svar. Göteborgslaget håller stenhårt på sin tradition att inte vinna. Det blir ingen västkust seger i år heller, för det lag som skapar tävlingsfrågorna får naturligtvis inte delta. Den stora frågan är om något annat lag kan Rubba Stockholmarna eller malmöiterna?????

Du som vill vara med och tävla ska anmäla sig till paja@telia.com
ett lag kan vara många eller få, du kommer att få ett tävlingshäfte på posten, på ett givet klockslag får man sprätta kuvertet och sedan använda alla möjliga knep för att vinna, seriesamlingar, nätet, faktaböcker osv, två timmar senare ska de rätta svaren ringas in.

Så vad väntar du på, samla en styrka, träffas, ha lite kul och testa dina kunskaper. Vi som i år gör tävlingen har för avsikt att skapa en enklare tävling än tidigare. En tävling för alla som tycker det är kul med serier.
Nytt för i år är att frågorna kommer att skrivas ut på engelska.

Anmälan ska innehålla:
• Lagets namn • Kontaktperson• Vanlig postadress (för frågorna)• E-postadress (för övriga kontakter)

Göteborgs Seriefrämjande arrangerar 2013 års Comiquiz och inbjuder härmed alla intresserade
lag att delta! Tävlingen äger rum på kvällen lördag 9 november. Anmälan sker senast
måndag 21 oktober till paja@telia.com

frågeserier StefanInga kommentarer:

Skicka en kommentar